Blijft de prothese altijd passen?

Blijft de prothese altijd passen?

Wanneer het uw eerste borstprothese is, komt u meestal vanaf zes weken na het ondergaan van de borstoperatie. Het is belangrijk dat de operatiewond goed is genezen. Een mammacare adviseur gaat met u in gesprek om te bespreken wat uw wensen zijn. Vervolgens wordt gekeken welke prothese perfect bij u past. Of uw prothese blijft passen en hoe lang dat het geval is, is afhankelijk van verschillende zaken.

Levensduur prothese

Over het algemeen wordt ervan uitgegaan dat de prothese zo’n 24 maanden meegaat qua levensduur. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met onze mammacare adviseurs. Zij kunnen u meer vertellen over de prothese.

Veranderend lichaam

Een lichaam verandert door de jaren heen. Uw lichaam kan veranderen door het gebruik van medicijnen of door veranderingen van uw gewicht. Het vrouwenlichaam verandert ook in verschillende levensfasen en de borsten veranderen dan vaak ook. Het kan dan gebeuren dat de borstprothese niet meer goed past. Het kan dan zo zijn dat u toe bent aan een andere prothese. In de meeste gevallen wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar. Om zeker te zijn of uw zorgverzekering een nieuwe borstprothese vergoedt, kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Onderhoud van de prothese

Het is belangrijk om de prothese goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat de prothese de pasvorm behoudt. Berg de prothese bij voorkeur altijd op in de daarvoor bestemde doos en let op met scherpe voorwerpen. Door de prothese ’s nachts goed op te bergen in de verpakking blijft de vorm behouden.

Als u twijfelt of de prothese nog goed bij uw lichaam past kunt u altijd een afspraak maken met één van onze mammacare adviseurs. Onze adviseurs zijn opgeleid en gespecialiseerd en kunnen u adviseren of de prothese nog past.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Of heeft u andere vragen over een borstprothese? U kunt altijd contact met ons opnemen, zowel telefonisch als via onderstaand contactformulier. Onze mammacare adviseurs helpen u graag verder.

Contact

Waarom Dreams Lingerie?

N

Betrouwbaar

N

Deskundig

N

Pasavond met privacy

N

Alle aandacht voor u

Contact

  • MM slash DD slash JJJJ