Welke soorten borstprothese bestaan er?

Welke soorten borstprothese bestaan er?

Er zijn diverse soorten borstprotheses verkrijgbaar. Het verschilt per lichaam welke prothese het beste bij uw lichaam past. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een volgewicht prothese of uit een lichtgewicht prothese. Er zijn tegenwoordig veel verschillende typen protheses op de markt. Er is altijd een prothese die het beste bij uw persoonlijke voorkeuren past. Wij hebben diverse soorten borstprotheses in ons assortiment. Samen met u gaat de mammacare adviseur op zoek naar de juiste prothese voor u.

Lichtgewicht prothese

De meest gedragen vorm borstprotheses is de lichtgewicht prothese. De prothese is opgebouwd uit siliconen en verschillende luchtkamers. De luchtkamers zorgen voor een lager gewicht. Deze protheses zijn ideaal voor de grotere cupmaten. De lichtgewicht protheses zijn tevens geschikt voor mensen die bij het dragen van volgewicht protheses last krijgen van rug- of schouderklachten.

Extra lichtgewicht protheses

Tegenwoordig is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor de extra lichtgewicht prothese. Deze extra lichtgewicht variant bestaat voor een nog groter deel uit luchtkamers. De extra lichtgewicht prothese is geschikt voor de extra grote cupmaten of bij rug- en schouderklachten.

Volgewicht borstprothese

Een volgewicht borstprothese bestaat volledig uit siliconen. Deze protheses hebben vrijwel hetzelfde gewicht als een natuurlijke borst en voelen ook zo natuurlijk mogelijk aan. De volgewicht prothese is net als de lichtgewicht prothese verkrijgbaar in verschillende modellen en maten.

Deelprothese

Wanneer er na een borstbesparende operatie toch een verschil is ontstaan in de symmetrie van de borst kan een deelprothese worden gedragen. Deze deelprotheses zijn er in verschillende vormen en maten.

Zwemprothese

Naast de bovengenoemde borstprotheses zijn er ook protheses die bedoeld zijn voor een specifiek doeleinde. Een zwemprothese is lichter en holler van vorm waardoor die extra geschikt is voor zwemmen.

Asymmetrische of symmetrische borstporthese

Aan de hand van het soort operatie dat u ondergaan heeft is vast te stellen welk soort prothese het beste bij u past. Indien bij u de lymfeklieren niet behouden konden worden, is de asymmetrische prothese waarschijnlijk een goed passend model voor u. U heeft dan een prothese die specifiek bedoeld is voor één kant van uw lichaam. Wanneer bij u de lymfeklieren behouden gebleven zijn na de operatie, biedt de symmetrische borstprothese waarschijnlijk een passend model voor u. Doordat er geen weefsel weg is gehaald onder de oksel hoeft er geen extra materiaal aan de zijkant van de prothese te zitten om ruimte op te vullen.

Alle protheses zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en vormen en kunnen zowel symmetrisch als asymmetrisch geleverd worden. Wanneer u twijfelt over welke variant voor u het meest geschikt is kunt u uw persoonlijke situatie altijd vrijblijvend bespreken met één van onze adviseurs.

Meer informatie en contact

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de verschillende borstprotheses en mogelijkheden? Maak dan geheel vrijblijvend een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel in Delfzijl.

Contact

Waarom Dreams Lingerie?

N

Betrouwbaar

N

Deskundig

N

Pasavond met privacy

N

Alle aandacht voor u

Contact

  • MM slash DD slash JJJJ