Hoe moet ik de borstprothese onderhouden?

Hoe moet ik de borstprothese onderhouden?

Uw borstprothese onderhouden kan zeker in het begin even zoeken zijn. Het is vooral belangrijk om de prothese voorzichtig te behandelen. Door de borstprothese goed te onderhouden verlengt u de levensduur. Probeer voorzichtig te zijn met scherpe nagels of andere scherpe voorwerpen zoals spelden en ringen. Deze puntige voorwerpen kunnen uw borstprothese ernstig beschadigen. Niet alleen uw eigen nagels kunnen voor beschadigingen zorgen, ook de nagels van huisdieren zoals honden en katten. Een lichte beschadiging kan eventueel met een pleister worden gedicht. Borstprotheses die ernstig zijn beschadigd, zijn veelal niet te herstellen.

Schoonmaken van de prothese

De borstprothese moet met enige regelmaat worden schoongemaakt. Wij adviseren om dit elke dag te doen. Voor de meeste protheses is het voldoende om ze een keer per dag schoon te maken met lauwwarm water en zeep. De prothese kan worden afgedroogd met een zachte handdoek. U moet de prothese nooit laten drogen op een verwarming of door gebruik te maken van een föhn.

Verzorgingsproducten en andere vloeistoffen

Het gebruik van verzorgingsproducten zoals bodylotion, maar ook de gewone vetafscheiding van de huid vormt een laagje op de prothese. Het is daarom aan te raden om een keer in zoveel tijd de prothese met een reiniger schoon te maken. De prothese kan probleemloos tegen chloor en zoutwater.

Borstprotheses bewaren

Wij raden u aan om de borstprothese alleen overdag te dragen en niet ’s nachts. Wanneer u de borstprothese niet draagt, kunt u de prothese het beste opbergen in de verpakking. Zo blijft de vorm het beste bewaard. Gemiddeld gaat een borstprothese 24 maanden mee.

Heeft u vragen over de verzorging van uw borstprothese? Of heeft u andere vragen over de borstprothese? U kunt altijd contact met ons opnemen, zowel telefonisch als via onderstaand contactformulier. Onze mammacare adviseurs helpen u graag verder.

Contact

Waarom Dreams Lingerie?

N

Betrouwbaar

N

Deskundig

N

Pasavond met privacy

N

Alle aandacht voor u

Contact

  • MM slash DD slash JJJJ