Soorten borstprotheses

Diverse soorten borstprotheses

“voor iedere wens een passende prothese”

Elke situatie die vraagt om een borstprothese is weer anders. Niet alleen zijn er verschillende oorzaken, maar ook de wensen die u heeft verschillen van persoon tot persoon. Tegenwoordig zijn er veel verschillende typen protheses op de markt. Er is dus altijd een borstprothese die het beste bij uw persoonlijke voorkeuren past. Wij hebben diverse soorten borstprotheses in ons assortiment. Samen met u gaat de mammacare adviseur op zoek naar de juiste prothese voor u.

Contact

Waarom Dreams Lingerie?

N

Betrouwbaar

N

Deskundig

N

Pasavond met privacy

N

Alle aandacht voor u

Lichtgewicht prothese

Veruit de meest gedragen vorm van borstprothese is de lichtgewicht prothese Deze protheses zijn opgebouwd uit siliconen en verschillende luchtkamers. Doordat de luchtkamers zorgen voor een lager gewicht kan deze vorm van protheses ideaal zijn voor de grotere cupmaten. De lichtgewicht protheses zijn tevens geschikt voor mensen die bij het dragen van volgewicht protheses last krijgen van rug- of schouderklachten

Extra lichtgewicht protheses

Naast de reguliere lichtgewicht prothese is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om te kiezen voor de extra lichtgewicht prothese. De samenstelling van deze extra lichtgewicht variant bestaat voor een nog groter deel uit luchtkamers. Hierdoor is de extra lichtgewicht prothese geschikt voor de extra grote cupmaten of bij rug- en schouderklachten.

Volgewicht borstprothese

Naast de protheses met luchtkamers bestaat er als laatste nog een vorm die volledig bestaat uit siliconen. Deze volgewicht protheses hebben ongeveer hetzelfde gewicht als een natuurlijke borst, en voelen dus ook zo natuurgetrouw mogelijk aan. Net als de lichtgewicht protheses zijn de volgewicht protheses vekrijgbaar in verschillende modellen en maten.

Deelprothese

De deelprothese kan gedragen worden wanneer er a een borstbesparende operatie toch een verschil is ontstaan in de symetrie van de borst. Deze deelprotheses zijn er in verschillende vormen en maten. Naast de bovengenoemde borstprotheses zijn er ook protheses die bedoeld zijn voor een specifiek doeleinde. Hierbij kunt u denken aan zwemprotheses. Zwemprotheses zijn lichter en holler van vorm waardoor ze extra geschikt zijn voor sporten. Alle protheses zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en vormen en kunnen zowel symetrisch als a-symetrisch geleverd worden.

Zwemprothese

Naast de bovengenoemde borstprotheses zijn er ook protheses die bedoeld zijn voor een specifiek doeleinde. Hierbij kunt u denken aan zwemprotheses. Deze protheses zijn lichter en holler van vorm waardoor ze extra geschikt zijn voor zwemmen en sporten.

Asymmetrische borstporthese

Aan de hand van het soort operatie dat u ondergaan heeft is vast te stellen welk soort prothese het beste bij u past. Indien bij u de lymfeklieren niet behouden konden worden, is de asymmetrische prothese waarschijnlijk een goede keuze voor u. Wanneer weefsel is weggehaald onder de oksel wordt het model prothese op een manier gemaakt zodat de vloeiende lijn van het lichaam behouden blijft. Dit betekent ook dat de prothese niet symmetrisch is. U heeft dan een prothese die specifiek bedoeld is voor een kant van uw lichaam.

Symmetrische borstprothese

Wanneer bij u de lymfeklieren behouden gebleven zijn na de operatie, is de symmetrische borstprothese waarschijnlijk een goed model voor u. Doordat er geen weefsel weg is gehaald onder de oksel, hoeft er geen extra materiaal aan de zijkant van de prothese te zitten om ruimte op te vullen.

Alle protheses zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en vormen en kunnen zowel symmetrisch als asymmetrisch geleverd worden. Wanneer u twijfelt over welke variant voor u het meest geschikt is, kunt u uw persoonlijke situatie altijd vrijblijvend bespreken met één van onze adviseurs

Contact

  • MM slash DD slash JJJJ