Hoe lang gaat een borstprothese mee?

Hoe lang gaat een borstprothese mee?

De levensduur van borstprotheses is voor iedere vrouw verschillend. Meestal wordt uitgegaan van een levensduur van 24 maanden. Het kan echter voorkomen dat de prothese daarvoor al vervangen moet worden. Wanneer u bijvoorbeeld bultjes onder het folie ziet of als de prothese geen mooie vorm meer heeft is het tijd om de prothese te vervangen.

Borstprothese vervangen

De meeste zorgverzekeraars gaan bij borstprotheses uit van een levensduur van 24 maanden. Wanneer u na die periode een nieuwe borstprothese wilt, wordt deze in de meeste gevallen vergoed. Het kan natuurlijk voorkomen dat de prothese daarvoor al niet meer past. Het verschilt per zorgverzekeraar of zij in die gevallen ook een nieuwe prothese vergoeden. U kunt hierover het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Prothese vervangen?

Wanneer u twijfelt of u de borstprothese moet vervangen kunt u altijd een afspraak maken met een mammacare adviseur. De mammacare adviseurs die bij ons in dienst zijn hebben veel ervaring en kunnen samen met u bekijken of het tijd is voor een nieuwe prothese. Indien het tijd is voor een nieuwe prothese gaan wij gelijk met u op zoek naar de perfect passende borstprothese. In sommige gevallen past een ander soort of model borstprothese beter doordat uw lichaam is veranderd. Een vrouwenlichaam verandert door de jaren heen in de verschillende leeftijdsfasen. Het is dus altijd belangrijk dat u zich periodiek weer opnieuw een borstprothese laat aanmeten. Zo weet u zeker dat de prothese een lange periode goed blijft passen. U krijgt de prothese gelijk mee naar huis en onze mammacare adviseurs regelen de financiële afhandeling met uw zorgverzekering.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Of heeft u andere vragen over een borstprothese? U kunt altijd contact met ons opnemen, zowel telefonisch als via onderstaand contactformulier. Onze mammacare adviseurs helpen u graag verder.

Contact

Waarom Dreams Lingerie?

N

Betrouwbaar

N

Deskundig

N

Pasavond met privacy

N

Alle aandacht voor u

Contact

  • MM slash DD slash JJJJ