Beenkousen

Wanneer beenkousen dragen?

Beenkousen zijn speciaal ontwikkeld om vocht af te drijven uit de benen. De beenkousen, ook wel steunkousen genoemd, worden om uiteenlopende redenen gedragen. Zo dragen mensen beenkousen om medische redenen, zoals een lymfoedeem of trombose. Mensen met een lymfoedeem dragen de kousen als compressietherapie. De elastische kousen worden gedragen zodat de zwelling in de benen wordt onderdrukt. Steunkousen of beenkousen worden ook gedragen om de bloedcirculatie te verbeteren. Ook bij een lange reis, zoals bijvoorbeeld bij een lange afstandsvlucht ,wordt het soms aangeraden om beenkousen te dragen. Beenkousen zorgen ervoor dat het bloed goed blijft doorstromen.

Het verschilt per persoon welke kousen het beste bij u passen. Afhankelijk van uw lengte, omvang en wensen gaan wij samen op zoek naar perfect passende beenkousen.

Aantrekken van beenkousen

De beenkousen worden precies aangemeten. Doordat de kousen zo nauw op de huid aansluiten, is het soms lastig om ze aan en uit te trekken. Tijdens het aanmeten van steunkousen geven wij uitleg over het aantrekken en uittrekken. Zeker in het begin is het belangrijk om de tijd te nemen om de beenkous aan te trekken. Ook raden wij altijd aan om te zorgen dat u voldoende ruimte heeft. Het kan soms gewenst zijn om gebruik te maken van een aantrekhulpmiddel. Het is belangrijk dat de kous tijdens het dragen glad over het been verdeeld wordt. Indien de beenkous niet glad verdeeld is, loopt u kans op afsnoeringen.

Onderhoud van beenkousen

Probeer de beenkousen niet verder uit te rekken dan nodig. Voorkom bij het aantrekken van beenkousen dat uw nagels in de kous terecht komen. De beenkous dient voorzichtig gereinigd te worden. Per leverancier kan het verschillen hoe de beenkous gereinigd dient te worden. Bekijk altijd de richtlijnen van de beenkous.
Heeft u vragen over het aanmeten van beenkousen? Of wilt u een afspraak maken? Ook als u vragen heeft over de diverse merken beenkousen kunt u contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch of via onderstaand contactformulier.

Contact

Waarom Dreams Lingerie?

N

Betrouwbaar

N

Deskundig

N

Pasavond met privacy

N

Alle aandacht voor u

Contact

  • MM slash DD slash JJJJ