Armkousen

Armkousen

Armkousen zijn speciale steunkousen die ontwikkeld zijn voor de armen. De kousen drijven het vocht uit de armen af en zijn tegelijkertijd comfortabel om te dragen. Zo kunt u tijdens het dragen van de armkous vrij bewegen. Een armkous wordt gedragen tot de oksel. Wij hebben diverse maten, modellen en merken in ons assortiment. Afhankelijk van uw wensen gaan wij samen op zoek naar perfect passende armkous.

Wanneer armkousen dragen?

U vraagt zich wellicht af wanneer het nodig is om armkousen te dragen. Het aanmeten van armkousen is vaak onderdeel van een oedeemtherapie. Zo hebben vrouwen die geopereerd zijn aan borstkanker een vergroot risico op een lymfoedeem. Na het ondergaan van een lymfoedeembehandeling wordt vaak geadviseerd om een armkous te dragen. Het dragen van een armkous helpt tegen het afdrijven van vocht en vermindert de kans dat de arm opzwelt.

Aantrekken van een armkous

De armkousen worden precies aangemeten en daarom kan het soms lastig zijn om ze aan en uit te trekken. Tijdens het aanmeten van een armkous geven wij uitleg over het aantrekken en uittrekken. Het kan soms gewenst zijn om gebruik te maken van een aantrekhulpmiddel. Ook kunt u bijvoorbeeld de deurklink vasthouden, het optrekken van de armkous gaat eenvoudiger wanneer u iets vastgrijpt. Het is belangrijk dat de kous tijdens het dragen glad over de arm verdeeld wordt. Indien de armkous niet glad verdeeld is, loopt u kans op afsnoeringen.

Onderhoud van armkousen

Probeer de armkous niet verder uit te rekken dan nodig. Voorkom bij het aantrekken van de armkousen dat uw nagels in de armkous komen. De armkous dient voorzichtig gereinigd te worden. Het kan per leverancier verschillen hoe de armkous gereinigd dient te worden. Bekijk altijd de richtlijnen van de armkous.
Heeft u vragen over het aanmeten van armkousen? Of wilt u een afspraak maken? Ook als u vragen heeft over de diverse merken armkousen kunt u contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch of via onderstaand formulier.

Contact

Waarom Dreams Lingerie?

N

Betrouwbaar

N

Deskundig

N

Pasavond met privacy

N

Alle aandacht voor u

Contact

  • MM slash DD slash JJJJ